Проти злиття двох музичних шкіл в одну виступили сьогодні вчителі та працівники першої рівненської музичної школи імені Лисенка. Вони впевнені, такий процес зведе нанівець багаторічну працю педколективу та залишить місто без одного із найстаріших культурних закладів області. Стурбовану інтелігенцію намагався заспокоїти і міський голова і чиновники від культури. Втім майже безрезультатно.

Останні хвилини уроку із фортепіано добігають кінця. Третьокласник Кирлило старанно виграває вправи не звертаючи уваги на шум за дверима. Там у залі збираються вчителі, аби відстояти свою школу. І Кирило її також полишати не хоче.

Педагогічний профком стурбований. Вони дізналися про плани чиновників щодо початкової ліквідації та подальшого злиття двох музичних шкіл та про скорочення колективів.

Міський голова у шоці. Він впевнений, людей неправильно проінформували, і всі ці балачки про ліквідацію школи просто політичні ігри.

А правда у тім, розповів начальник управління культури, що бюджет буде невеличкий, тому треба економити. Тому і придумали з двох шкіл зробити одну, скоротивши 6 посад - директора, секретаря, двох бухгалтерів, завідувачів канцелярії та настройщиків інструментів. Педагогічний колектив звільняти не збираються, а ось ставки їм планують дещо зменшити. Вчителі обурюються, вони проти злиття шкіл, кажуть їх навчальний заклад - найстаріша у місті і найавторитетніша. Їй 70 років, і вона у зручному для людей місці. Чиновники запевняють - школа ніде не дінеться. ЇЇ ніхто не закриє, і навіть дадуть ще нове приміщення для навчального процесу. Втім це лише плани, а поки чиновники винесуть на розгляд депутатів Рівне ради проект про злиття шкіл. Вчителі не погоджуються. Зливатися із другою музичною школою вчителі не хочуть. Чиновники підозрюють, що це через нерозуміння самого процесу. Адже педагогам нічого не загрожує. Ними просто маніпулює керівництво школи, яке і боїться втратити роботу. Втім вчителі вирішили так не здаватися — написали звернення до мера та показали, що можуть самостійно економити гроші. Вони погодилися піти на два тижні в неоплачувану відпустку. Щоб зекономити для культури 180 тисяч гривень.