Рекордно швидкою була сесія Рівненської облради 21 березня. З порядком денним депутати впоралися за 55 хвилин. Щоправда, розглянули лише 7 питань. На позачергове засідання обранців змусили зібратися - гроші. Політики ділили спецфонд обласного бюджету та державну субвенцію. А заодно і проголосували питання, які на минулій сесії не пройшли. Йдеться про два гірничих відводи - на видобуток вапняків та гранітів.

30 мільйонів гривень з державного бюджету депутати облради голосували без емоцій. Підстав сперечатися не було - мільйони між районами розділили по-справедливості - скільки населення, стільки й грошей. Витратять їх переважно на будівництво та реконструкцію шкіл та лікарень. А от гроші спецфонду області таки викликали дискусію. Депутати-бюджетники обурені - кажуть в проекті, який мають голосувати, обласна адміністрація не врахувала пропозицій їхньої комісії. У списку об'єктів, між якими мають поділити майже десять мільйонів - жодного комунального підприємства. Натомість є приміщення обласної прокуратури, яке треба відремонтувати.

Після емоцій депутати таки проголосували проект. Утім поділили поки що лише половину суми. Решту роздадуть пізніше - коли знайдуть самі гроші.

На позачерговій сесії депутати не лише ділили, а й просили гроші. У зверненні до Кабміну та Парламенту вони нагадали про 67 мільйонів гривень на добудову онкологічного диспансеру. Які столичні чиновники не раз обіцяли дали.