Купуючи живу ялинку на новорічні свята, потрібно знати хоча б декілька способів догляду за нею, аби впродовж усього свята насолоджуватися її присутністю.

Спосіб №1. За два дні перед тим, як поставити ялинку в кімнаті, зніміть кору з низу стовбура на 10 см і помістіть деревце у відстояну воду, слідкуючи, аби рівень води завжди був вищий за те місце, де обрізана кора, і додайте 2-3 стол. ложки гліцерину.

Спосіб №2. Поставте свою новорічну красуню в широку посудину з 3 л води, в яку додайте 5 грамів лимонної кислоти, 6 грамів желатину і 16 грамів товченої крейди. Заздалегідь стовбур ялинки треба обрізувати гострим ножем, аби відкрити свіжі пори. Потім в посудину у міру вбирання розчину додається вода.

Спосіб №3. Аби якнайдовше зберегти ялинку зеленою, можна поставити її у відро з водою або вологим піском, додавши туди 0,5 ч. ложки мочевини (городнє добриво).

Спосіб №4. Поставивши новорічну ялинку у воду, можна додати аспірин, який знищить всі бактерії, що викликають гниття, а також трохи солі і цукру – це своєрідне живлення для ялинки.

Спосіб №5. Якщо ваша ялиночка стоятиме у відрі з піском, то поливайте її через день, як кімнатну квітку, а гілочки обприскуйте з пульверизатора.

Спосіб №6 Якщо ж ви хочете встановити ялинку на хрестовину, то заздалегідь її треба потримати у воді з гліцерином (2 столові ложки на літр води), а потім залити зріз дерева розплавленим воском.

При такому догляді ялинка виглядатиме прекрасно і надовго залишиться з вами. А якщо її ще й поставити в певне місце, то її позитивний вплив на мікроклімат в оселі продовжиться довше.