Щоправда платитимуть люди не на понад третину, як прогнозувалося раніше, а на десять відсотків більше. Детальніше про це, а ще про цьогорічний бюджет Рівного.

Два тижні після затвердження державного бюджету вже минуло, а рівненського поки немає. Аби вже завтра затвердити його на сесії міської ради сьогодні зібралися члени виконкому. Проект бюджету Рівного на 2011 підтримали таким як він є. Але перепалки все ж можуть виникнути уже на сесії, прогнозує міський голова. Маловідчутним стане для рівнян і підвищення тарифів на теплопостачання, кажуть рівненські теплопостачальники. Національна комісія регулювання електроенергетики України підняла нині діючі тарифи не на 35, а лише на десять відсотків.

Відтепер вартість опалення одного квадратного метра житла становитиме шість гривень 77 копійок в місяць, а вартість підігріву 1 метра кубічного води - 11 гривень,85копійок, при наявності лічильника, а ті у кого він відсутній платитимуть щомісяця 37 гривень 92 копійки за одного мешканця.

Мільйонні борги, які у теплопостачальних підприємств тільки ростуть, очевидно покриватимуть за рахунок компенсації різниці в тарифах з держбюджету. Звідти цьогоріч місто отримає 180 тисяч субвенцій на виплату допомоги та надання пільг незахищеним верствам населення, ще понад вісімсот тисяч із спецфонду держбюджету. І майже півмільйона субвенцій дасть міській казні обласний бюджет - на медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.