У Рівному на вулиці Кубанській неподалік центрального ринку автомобілі ставлять посеред дороги. Мешканцям навколишніх будинків ні пройти, ні проїхати. Діти добираються в місцевий колегіум через "шлагбаум" з автівок. Даішники закривають очі на порушення привил дорожнього руху. Небезпечною ділянкою дороги намагався пройти Ігор Шумик.

Одні тут працюють, інші живуть. Перші паркують автомобілі на тротуарі, другі постійно скаржаться даішникам. Змін за три роки писанини не дочекалися.

Власники автомобілів на знаки не зважають - переконані мешканці. Не лякають і нові штрафи. Контролю - ніякого. Поруч - колегіум початкових класів. Тут навчається три сотні дітей. Вони і то розуміють небезпеку.

Директор колегіуму також втомився звертатися до правоохоронців. Останні хоч і розуміють проблему, зате чомусь не допомагають. Тому має власну пропозицію безпечної ходьби до школи.

Його встановити школа самотужки не в змозі. Але й терпіти вже несила. Мешканці обіцяють вдатися до найрадикальніших дій, якщо там найближчим часом не наведуть порядку.