Після виходу на вулицю усе стає інакше - лікарі попереджують про ризик переохолоджень та обморожень. МНС-ники підкріплюють їхні застереження сумними фактами - напередодні на Рівненщині просто на дорозі замерз 43-річний мешканець Радивилівського району. Не бракує й інших небезпек - через ожеледицю на дорогах побільшало пацієнтів у траматології, водії і пасажири втрачають нерви і час у численних заторах і дрібних ДТП.

Такого снігопаду рівненська дітвора чекала із нетерпінням. а ось комунальники із острахом. Рівне нські вулиці вже за два дні перетворилися на справжні зимові пейзажі. На тротуарах та дорогах кочугури - в управлінні автодоріг кажуть - роблять усе можливе. У Рівному працює 11 піскорозкидачів, по два навантажувачі. грейдери та трактори. Втім з усім навантаженням вони не справляються - жаліються рівняни. Тому водії розлючені, перехожі - більш толерантні.

Втім засніжений гололід на вулицях не тішить ані перехожих ані лікарів. Травматологи кажуть - ситуація не критична. Втім доволі прогнозована для такої пори роки. Бути уважними не тільки на дорогах але й зважати на власне самопочуття закликають терапевти та інфекціоністи. При переохолодженні чи то будь яких простудних симптомах радять не займатися самолікуванням, а звертатися за допомогою медиків. А щоб новорічні свята пройшли весело та безпечно, медики та рятувальники закликають рівнян грітися не алкоголем а щирими почуттями, гарним настроєм та хорошою піснею.