Знову таки - не нових, 20 років вони вже від'їздили у Чехії. І від'їздять іще хоч 100 у Рівному, запевняють міські електротранспортники, які цілий місяць приводили тролейбуси до ладу. Обійшлися вони відносно недорого, третину усієї суми склало розмитнення.

Від них пахне фарбою, а у перший рейс містом ці тролейбуси поїдуть із кульками. Три рогатих на Рівне електроавтотранс привезли ще місяць тому. Протягом цього часу їх тестували й прихорошували. Директор підприємства задоволений поновленням парку, він особисто їздив до Чехії вибирати машини. Десять тисяч євро заплатив чехам за кожен тролейбус та ще п'ятнадцять тисяч — залишив на митниці. В національному еквіваленті, рогаті обійшлися у півмільйона гривень. Триста тисяч виділили із міського бюджету, двісті - кошти підприємства.

Ось цей помаранчевий тролейбус перший із трьох придбаних виїде у Рівне на обкат. По території Рівне електроавтотрансу він уже пройшов усі тести на маневреність.

У перший свій рейс обкату тролейбус поїхав із пасажирами — журналістами. Містом він має наїздити п'ятдесят кілометрів, лише тоді зможе перевозити рівнян.