А от закладам охорони здоров'я варто з нового року готуватися до скорочення робочих та ліжкомісць. Про це говорили депутати на засіданні постійної комісії з питань бюджету фінансів та податків.

Бюджет області на наступний рік формувався по-новому, кажуть чиновники, на основі положень нового бюджетного та податкового кодексу. Відтак, змінилися схеми розподілу надходжень та видатків.

Отримає область і дев'ять субвенцій, дві з яких нові- одна піде на забезпечення заробітною платою звільнених посадовців інша - на збільшення зарплати медпрацівникам, які надають допомогу хворим на туберкульоз. Збільшити зарплатню іншим медпрацівникам теж реально вважають члени бюджетної комісії. Втім для цього доведеться спершу скоротити надто роздуті штати та ліжкомісця на 10 відсотків.

За питання оптимізації ліжкового фонду закладів охорони здоров'я члени комісії голосували двічі і не без емоцій.

Заявив Віктор Кривун, який вважає, що зекономлені від скорочення кошти варто вкласти у покращення якості медичних послуг. Звучали пропозиції і щодо перенаправлення медиків,які потраплять під скорочення на роботу у медустанови північних районів. Втім взятися за це вирішили вже з Нового року, а поки обговорили бюджет, який вже завтра прийматимуть на сесії облради.