Члени постійної комісії обласної ради з питань підприємництва та залучення інвестицій вирішили продовжити й надалі реалізацію відповідних програм, які до цього діяли в області. Щоправда, тепер такої самої готовності допомагати обласні обранці очікують від... банкірів.

12 цікавих та корисних проектів вдалося втілити в життя за два роки на Рівне нщині завдяки обласній програмі науково-технічного та інноваційного розвитку. Допомагаючи фінансово влада стимулює роботу вчених над власними розробками та їх реалізацією.

Отримало фінансову підтримку і мале підприємництво. Втім на відшкодування відсоткових ставок за кредитами цьогоріч область витратилась мінімально. А все через неактивність банків, кажуть чиновники.

Цей рік був непоказовим і відносно кредитування банками інвестиційних проектів. А от щодо змін в законодавчому полі, то новий Податковий кодекс змусив чиновників по-новому взятися за обласний бюджет на наступний рік.

В області залишиться 25 відсотків податку на доходи фізичних осіб, а це 241 мільйон гривень. Віднині зараховуватимуть у бюджет п'ятдесят відсотків від суми збору за спеціальне використання лісових ресурсів, за спецвикористання води плати за користування надрами для видобування корисних копалин.