Охочим працювати роботи вистачить. Принаймні на Хмельницькій АЕС. У цьому запевнив президент компанії НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашківський під час робочої наради на ХАЕС. Подробиці — у сюжеті Олени Толочик.

Днями на ХАЕС пройшла робоча нарада за участю президента НАЕК "Енергоатом" Юрія Недашківського. Вона стосувалась питань добудови третього та четвертого енергоблоків станції. У нараді взяли участь генеральний директор ХАЕС Микола Панащенко, голова Хмельницької облдержадміністрації Іван Гладуняк. Основними питаннями обговорення були консервація споруд 4-го енергоблоку та реконструкція третього енергоблоку.

Юрій Недашківський зазначив, що компанія вже визначилась із вибором реакторної установки майбутніх блоків. Це буде російський проект. Він, у порівнянні з іншими, має вищі виробничі показники і рівень безпеки. А поки що, за його словами, визначається вартість робіт з консервації, ремонту конструкцій та споруд, ревізія обладнання. Атомники передбачають, що у 2013-2014 роках на будівництві енергоблоків потрібно буде задіяти загалом близько 5,5 тисячі працівників. З них лише 2,5 тисячі можна буде долучити із тих, хто працює на станції сьогодні. Генеральний директор ХАЕС Микола Панащенко каже: угоди з місцевими підрядниками вже укладені.

Завдання найближчого періоду – проведення громадських слухань з питань добудови блоків, подальше інформування населення про роботу станції. Цю роботу керівництво станції, НАЕК "Енергоатом" веде у тісній співпраці з керівництвом області.

Голова Хмельницької облдержадміністрації Іван Гладуняк підкреслює: на добудові двох енергоблоків максимально лобіюватиме інтереси хмельницьких підприємств. Це і надходження до бюджету, і створення нових робочих місць.