Є кому жити, та немає кому будувати. Економічна криза вдарила по будівельній галузі Рівненщини. Частина працівників - уже безробітні, інших відправляють у відпустки за власний рахунок. У той же час, в обласному центрі зайнятості заспокоюють і пропонують перекваліфікуватися.

На обліку в обласному центрі зайнятості перебуває 27 тисяч чоловік. Серед них найбільше різноробочих, економістів та менеджерів. Директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук розповідає: вільних вакансій щомісяця меншає. А безробітних — навпаки. Каже, у період економічної кризи страждають всі сфери виробництва, але найбільше — будівельна. Адже вона носить сезонний характер. За словами Івана Ткачука, на будівництві у Київській області працює майже чотири тисячі рівнян. У разі їх звільнення, у центрі зайнятості обіцяють знайти їм роботу або перекваліфікувати. Не є обнадійливою ситуація і з виплатою заробітної плати. Половина підприємств мають заборгованість. Ріст будівництва на Рівне нщині поки значно не впав. За прогнозами фахівців, криза настане у середині зими.

Тоді значна частина будівельних підприємсв ледь виживатиме. А проблеми вчасної виплати заробітної плати і збереження робочих місць стануть ще гострішими.