В обласному центрі відкрився Всеукраїнський дитячо-юнацький конкурс української музики, на який з'їхалися кілька сотень учасників із усіх куточків України.

Чергову бурштинову подію у Рівному - цього разу всеукраїнського масштабу відкрив на правах господаря міський голова. Володимир Хомко привітав учасників та членів журі і не забув прорекламувати гостям міста головну принаду Рівного та області, на честь якої, власне, й назвали музичний конкурс. Ще кілька теплих вітальних слів і конкурс відкривають - гімном, але не України.

Гімн Всеукраїнського дитячо-юнацького музичного конкурсу "Бурштинові нотки" - творіння місцевого композитора Валерія Марченка на слова Володимира Гнєушева. Вже на гала-концерті його заспівають усі учасники - а їх не багато, не мало - 330-еро. З"їхалися до Рівного із 16-ти регіонів України. Наймолодшим по 6 років, найстаршим по 15. У всіх них попереду кілька напружених конкурсних днів, сповнених музики і жаги перемоги.

Змагатимуться конкурсанти у семи номінаціях - народний, класичний та естрадний вокал, а також народні, клавішні, струнні та духові інструменти. Оцінювати їх буде високоповажне журі, більше половини його складу - народні артисти та заслужені діячі мистецтв України - із Рівного, Києва, Донецька та Львова. Голова журі певен - переоцінити важливість конкурсу складно, аналогів йому в Україні немає. Тож і критерії оцінки будуть відповідно високими - обіцяє голова журі. Імена переможців оголосять на церемонії закриття Всеукраїнського конкурсу "Бурштинові нотки" у неділю, 19 січня. Гала-концерт відбудеться в облмуздрамтеатрі. Організатори вважають таку дату символічною для дитячо-юнацького конкурсу, адже усі учасники отримають у подарунок гарні враження і своєрідний старт мистецької кар'єри, освячений іменем Святого Миколая.