Тепер у рамках концепції сталого розвитку регіону презентували етнопарк "Волинський майдан" і три туристичні маршрути, розроблені ініціативною групою "Острозької академії". Куди хочуть завести туристів місцеві ентузіасти?

Туристичний потенціал Волинської землі не дає сидіти склавши руки ні чиновникам, ні науковцям, ні студентам. Ініціативна група Національного університету "Острозька академія" розробила маршрути для потенційних мандрівників і сьогодні в обласній адміністрації презентувала їх журналістам.

На маршруті "Духовність Волині" туристи зможуть побувати у церквах та монастирях, побачити чудотворні ікони і скупатися в цілющому джерелі Святої Анни. Маршрут "Вихідні разом" пропонує триденну мандрівку для родини чи друзів - від катання на конях і пейнтболу в Суську до відвідин замку Любарта в Луцьку. Екстрималам пропонують вирушити "З парашутом по маршруту" і обіцяють неповторний сплеск адреналіну від повітряної мандрівки в компанії парашутистів-професіоналів. Ініціатори кажуть: запропоноване - тільки на стадії апробації. Між тим в обласній адміністрації уже малюють перспективу. А це ще одна ідея, поки на папері і схожа на дитячий малюнок. Хоча задум цілком дорослий - відтворити на Рівне нщині Волинь та Полісся в мініатюрі. Назву уже обрали - буде "Волинський майдан" - усе в етнічному стилі, але із сучасною інфраструктурою, передбачили і мотель, і крамницю сувенірів.. Нині ініціативна група сперечається про дерево, яке має стати символом етнопарку - обирають між дубом і липою. Так само поки не визначилися із місцем розташування "Волинського майдану", відомо тільки, що він буде не далі як за півсотні кілометрів від Рівного. Тож до втілення картинки у реальність ще доведеться зачекати.