Кількість хворих школярів стала критичною, і лікарі-епідеміологи разом із освітянами вирішили припинити навчання у загальноосвітніх закладах. А поки школярі радіють вимушеним канікулам педагоги задумалися над тим, як надолужувати втрачений навчальний час та що робити вчителям під час карантину.

Для першокласниці Настеньки цей карантин став першим у її житті. Можливо саме тому вона ще не радіє достроковим канікулам, і свій перший день удома сидить за книгою. Настуніни батьки обоє працюють. Із нею та хворим братиком сидить бабуся. Маленький Сергій до садочку сьогодні теж не пішов. Він захворів і чекає вдома на лікаря.

Втім Насті доведеться сидіти вдома. Вона із сумом приміряє новорічний костюм, придбаний батьками для шкільного свята та поки не задумується над тим, як буде відпрацьовувати втрачені через карантин навчальні години. Над цим серйозним питанням сьогодні думають усі рівненські освітяни. Ще зранку керівники навчальних закладів зібралися в управлінні освіти на нараду, аби з'ясувати, як далі бути? Серед можливих варіантів подальшої роботи виділили два. найбільш прийнятних.

Щоправда такий варіант не влаштовує новітні навчальні заклади, які і так вчаться по суботах. Тому освітяни пропонують другий варіант.

Як саме працювати педагоги вирішуватимуть разом із профспілками на зборах трудових колективів. Вони мають відбутися у всіх навчальних закладах Рівного. А керівники управління вже задумалися над тим. як у майбутньому під час вимушених карантинних канікул використовувати новітні технології для безперервного навчального процесу. Такий спосіб інтернет навчання зможуть застосовувати у рівненських школах лише після широкого обговорення та випробувань, які вже провадять деякі навчальні заклади.