Троє безробітних на одне робоче місце. Це перші наслідки економічної кризи на Рівненщині. У Рівненському міському центрі зайнятості констатують: щомісяця все більше рівнян втрачають роботу, а от вакансії навпаки - тепер у дефіциті. З нового року буде ще гірше - кажуть експерти.

На щорічному ярмарку вакансій - майже п'ятсот вільних робочих місць від сімдесяти підприємств. Роботу пропонують навіть інвалідам. Попри це, щомісяця людей на обліку міського центру зайнятості більшає, а вільних вакансій майже не залишається.

Рівне нська фабрика нетканих матеріалів скорочувати виробництво не збирається. Навпаки - нарощує обсяги. На ярмарку підприємство представило 14 вакансій. Щоправда, працівників бере лише досвідчених.

Відсутність досвіду - головна перепона у пошуку роботи для молодого спеціаліста, розповідає випускниця "водного" університету Оксана Гречіна. Каже, навіть, такий ярмарок не надто у цьому допомагає.

Як довго центр зайнятості зможе надавати роботу безробітним - невідомо. За прогнозами експертів, за місяць-два вільних вакансій у місті не залишиться взагалі.