Так вважають герої відомого мультфільму. Але реальність далека від мультиплікаційного сюжету, зауважують організатори круглого столу на тему регуляції кількості безпритульних тварин гуманними методами. Адже у Рівному бездомних тварин просто убивають. Змінити ситуацію зможе створення у місті притулку та впровадження стерилізації чотирилапих, вважають активісти.

Щороку за статистикою комунальники у місті вбивають три тисячі собак. За словами захисників чотирилапих - у Рівному всеодно залишається понад чотири тисячі потомства від знищених тварин. Їх знову змушені вбивати застосовуючи негуманні способи, порушуючи закон проти жорстокого поводження з тваринами.

Виришіти цю проблему та ще й зекономити кошти міського бюджету допоможе створення притулку та запровадження програми стерилізації тварин, переконують активісти. Адже тільки цьогоріч влада виділила 200 тисяч гривень на відстріл собак, втім від того їх в місті не зменшилось. Тому пропонують витрачати гроші саме на стерилізацію тварин.

Думають не лише про тварин, а й про виховання підростаючого покоління у Палаці дітей та молоді, яке б сприймало стерилізацію об'єктивно.

Зі своїми пропозиціями активісти вже звернулися до міської влади. Та пообіцяла відвести земельну ділянку під притулок для бездомних тварин. А от деякі депутати міськради, присутні на круглому столі, прониклися проблемою чотирилапих, і гарантують свою підтримку задля прийняття програм і проектів, які захищатимуть братів наших менших.