Сільгоспвиробники зернових сподіваються, що сніжна перина вкриватиме поля протягом усієї зими. Бо саме завдяки цьому наступного року вони зберуть хороший урожай. А от чи злякає сніг та нинішня погода ціну на хліб?

Мороз, сніг під ногами й на полях. За три зимові дні випала третині місячної норми опадів, - зазначає синоптик.

Аграрії радіють: про таку погоду вони навіть не мріяли. Нинішній сніг на полі сприятиме кращій врожайності озимини, - пояснює голова асоціації фермерів. Про те, що він там і залишиться до кінця зими, сільгоспвиробники мріють далі.

Батон молочний - гривня п'ятдесят. За такою ціною його продавали у 2007-му. Відтоді вартість соціальних сортів хліба зросла майже удвічі. Останнє подорожчання хліба було два місяці тому. Головний економіст області зауважує: хліб подорожчав, бо підприємства, які його випікають, держфонд недостатньо забезпечив борошном. Цю проблему уже вирішили, область отримала 92 відсотки пшеничного борошна та 42 відсотки житнього борошна до всієї потреби хлібопекарських підприємств.

Купувати борошно із держфонду хлібопекарським підприємствам на 15 відсотків дешевше ніж на ринку, зауважує Ігор Тимошенко. У свою чергу сільгоспвиробники сподіваються, що після жнив держрезерв закуповуватиме зерно за достойною ціною. Якщо погода до кінця зими протримається такою ж, то зерна аграрії зберуть і на власні потреби, і на експорт.