В основному ділили субвенції з державного бюджету. Проте не обійшлося і без гучних заяв. Так голова комісії Олексій Кособуцький наполіг на дотриманні фінансової дисципліни розпорядниками коштів. І поставив під сумнів ефективність програм, які приймає обласна рада.

Аби неосвоєні кошти з держбюджету, виділені Рівне нщині на відшкодування пільг, житлових субсидій а також гроші на виплату допомоги слабозабезпеченим не повернулись назад у столицю їх розподілили між районами. Разом з тим число звернень для надання субсидій цьогоріч не значно збільшилося, кажуть в обласному управлінні праці та соцзахисту населення.

Низку запитань у членів бюджетної комісії викликало питання щодо переліку об'єктів будівництва, реконструкції та ремонту доріг загального користування місцевого значення. Адже частину їх заасфальтували, ніби без погодження, і лише задля проведення передвиборчої агітації. А тепер прийшов час платити за виконані роботи.

Члени комісії підтримали пропозицію внесення уточнень, себто змін до кошторисів управлінь та відділів обласної адміністрації. Втім надалі, запевнив голова бюджетної комісії, він особисто загострюватиме увагу на виконанні затверджених кошторисів та підготовці бюджетних запитів. Аби як пояснив - не доводилось збиратись щомісяця, аби знову вносити до них зміни.

Ще одне питання, на якому голова комісії радить акцентувати увагу - це власні надходження розпорядників. Ці гроші і бюджету і громад, а не тільки управлінь, які їх заробили. То ж надалі ці надходження будуть уважніше аналізувати саме на бюджетних комісіях облради.