Тіло 50-річного безробітного мешканця Межиріч Острозького району виявили неподалік села. Це трапилося 1 грудня. Смерть від переохолодження стала першою на Рівненщині. Лікарі закликають людей одягатися тепліше, а зігріватися не спиртним, а гарячим чаєм. Більше про те, як уникнути переохолодження або ще гірше — обмороження.

Цілий день на морозі працюють продавці ринків. Щоб не замерзнути кутаються: хтось у хустину із шапкою, хтось у дублянку.

Поряд прилавок із теплими камизельками й капцями. Лютій зимі продавці радіють. Разом із морозами прийшли й покупці. Переважно продавці із цього ж ринку.

Щоб не замерзнути, лікарі радять носити вільний одяг та не тісне взуття. Це не обмежуватиме кровообіг. Із переохолодженнями й обмороженнями в опіковому центрі пацієнтів немає. Покищо. Його завідувач зазначає: найчастіше рятують людей без постійного місця проживання та тих, хто зловживає спиртним.

Усім, хто сильно замерз, лікар радить випити теплого чаю. У жодному випадку не розтирати замерзлі кінцівки та не зігрівати їх водою.

Якщо ж переохолоджені кінцівки побіліли й втратили відчуття болю, потрібно негайно звернутися у лікарню. Це ознаки обмороження.