Сьогодні, першого травня, в обласному військовому ліцеї розпочинає роботу приймальна комісія. Про це інформують в Рівненській обласній раді.

Напередодні в навчальному закладі відбувся День військово-патріотичного виховання, на який запросили учнівську молодь Острозької громади.

Як наголосив начальник ліцею Ігор Приступа, серед випускників закладу є ті, хто сьогодні мають високі військові звання «підполковника»,«полковника», нагороджені орденом Богдана Хмельницького, орденами «За мужність» та іншими державними нагородами. Та, найголовніше, - вони служать в рядах тих, хто боронить Україну на полі бою.

Наш Обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою в м. Острог імені Костянтина Івановича Острозького - без перебільшення, унікальний заклад освіти. Тут виховують справжніх патріотів, свідомих українців, які відчувають відповідальність перед державою, перед своїм народом, - наголосив заступник голови Рівненської обласної ради Ундір Віталій, який завітав на захід.

В рамках Дня військово-патріотичного виховання діяла виставка зброї та військової амуніції, відбувся показовий виступ військовослужбовців Національної Гвардії України. Зокрема, відпрацювання тактичних дій із супроводом дронів, надання домедичної допомоги в бою та після евакуації, робота кінологів зі службовими собаками.

Молодь дізналася про тактичні дії з використанням мультимедійного тиру, мінну безпеку, ознайомилася із засобами протитанкової боротьби та інженерними загородженнями.

Читайте також: Загинув мотоцикліст: на Сарненщині трапилася смертельна ДТП