У Рівному боротимуться з затопленням центральних вулиць міста. Наша тергромада виграла тендер у міжнародних партнерів на встановлення дощової каналізації та очисних споруд. У Рівнераді наголошують, завдяки цьому вдасться не лише розв'язувати багаторічну проблему з підтопленням, а й подбати про екологію. Окрім цього на грантові кошти у місті встановлять зовнішні гідранти, що значно полегшить роботу рятувальників. Деталі знає Павло Невесенко.

Рівне отримає більш як півтора мільйона євро грантових коштів на вирішення критичних для міста проблем. Рівне здобуло це фінансування відразу на два масштабних проєкти. Як розповідає ініціатор підготовки виграних грантових проєктів секретар Рівнеради, виконувач обов?язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян, перший і найважливіший - дозволить вирішити нарешті проблему затоплення в зливу центральної частини міста, зокрема вулиці Чорновола, що уже багато років приносить чималі незручності рівнянам.

Вартість цього проєкту складає понад 1 мільйон 200 тисяч Євро. Один з важливих аспектів, це встановлення на Лебединці очисної споруди, яка дозволить оперативно очищувати усі опади з центру міста та направляти їх у річку Устя.

Окрім вищезазначених ділянок міста завдяки проєкту частково вдасться звільнити від затоплення і вулицю Степана Бандери. Віктор Шакирзян пояснює чому.

У Департаменті інфраструктури та благоустрою розповідають, аби реалізувати цей проєкт та виграти грантові кошти команда міської влади провела велику роботу. Переговори на всіх рівнях та підготовка проєкту велась близько двох років. Очільник відомства Руслан Гудима додає, завдяки цій інновації у Рівному подбають і про екологічну складову.

Депутатка Рівнеради Світлана Марчук розповідає, окрім бюрократичних моментів під час реалізації цього проєкту важливою була і промочастина, представлення Рівного перед міжнародними партнерами. Це дозволить нашій громаді у майбутньому вигравати гранти на покращення благоустрою нашої тергромади.

Згідно з документацією усі роботи з облаштування дощових каналізацій та очисних споруд завершать за два роки. Окрім цього Рівненська тергромада виграла кошти на реалізацію ще одного важливого проєкту - встановлення зовнішніх гідрантів у місті. Це значно полегшить роботу рятувальників, дозволить значно скоротити час на підготовку до гасіння пожежі.

Читайте також: У Здолбунові на клумбах «попрацювали» вандали